marți, 15 noiembrie 2011

Rochia de hartie

de Mihaela Cimpeanu,
15 noiembrie 2011


Creatiile de hartie sunt comparate cu artele vizuale, facandu-se foarte des referire la un spectru foarte larg din istoria modei.  Creatiile vestimentare din hartie aduc un surplus de modernism in moda si constituie si un mod de reciclare intr-un mod creativ.


prezentarea "Urban Paper Dress" 2010

Plecand de la  conceptul "rochiei de hartie", putem creea modele vestimentare, obiecate, accesorii vestimentare (palari, posete, cercei, etc), folosind ca materie prima doar hartia reciclata, care mai intai a fost ziarul pe care l-am citit si apoi l-am aruncat int-un colt pe biroul nostru uitand de el zile in sir apoi ajugand la ghena, revista de moda pe care am studiat-o din scoarta in scoarta pentru a afla noile trenduri in fashion, cartile care ne-au facut sa visam cu ochii deschisi la o lume mai buna, la fat frumos si zane, la locuri indepartate, si povesti de dragoste, s.m.d.
Recicland hartia, cartonul de la cutiile de pantofi, reviste, ziare, ambalaje din hartie, putem creea obiecte unice, originale, si pline de poveste.Conceptual de rochie de “unica folosinta” este cunoscut publicului, ca  rochie realizata din materiale reciclabile, desi primele rochii de hartie au aparut in SUA in anul 1966.
Acesta a reprezentat  trendul de varf al culture din anii 60’ adica “hainele de hartie” sa dovedit a fi sursa de inspiratie ptru foarte multi artisti din zilele noatre.
 Uni dintre cei mai importanti artisti care au realizat rochii din hartie sunt: Andy Warhol "Fragile Dress", Issey Miyake "Starburst", Anei Piaggi - "Fashion Algebra", John Galliano, A.F. Vandevorst, Kosuke Tsumura, Dirk van Saene, Martin Margiela, Jum Nakao, Isabelle de Borchgrave, Alexandra Zahrova, Ilya Platnikov, si multi alti.


     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu